Šta zna dete šta je svinja od sto kila

6 years ago by in Protivprirodno društvo, Sudbina

Stigla je jesen u moj grad. Lišće pada, krenuli smo u školu, duva vetar i pada kiša. Gužva je u prevozu, jedem paštetu, mama i tata psuju po ceo dan. Tata nema posao, pa po ceo dan nabija na kurac ministre, tajkune, bivše direktore, Kosovo, Evropu i ostale, a ja iskreno ne verujem da on išta nabija na kurac, jer i mama po ceo dan psuje, gunđa nabija na pičku i oblači se kao Seka Aleksić za nastup u Klagenfurtu.

Kad dođe jesen, mene za nijansu manje boli kurac za sve, nego što je to slučaj leti. Jedina razlika je u tome što u izražavanju više koristim reči kao što su kurac, pička, kolac i svinja. Naročito kad gledam televiziju sa mamom i tatom. To je potpuno u redu jer moji mama i tata, i prijatelji moje mame i tate isto koriste te izraze. Naročito kada razgovaraju o računima, pijaci i nekom Ivici Dačiću.

Ja slabo kapiram šta je u pitanju, pošto svi govore u isti glas, naročito kad sednu da gledaju Utisak nedelje.

Pošto se slabo razumem u tu politiku, trudim se da čujem ono što nema veze sa njom. I jedino što sam skapirao jeste da uskoro planiraju neku feštu i krkanje. Bar sam tako razumeo kada je moj otac rekao „Vreme je da konačno nabijemo svinju na kolac“, a svi su se sa time složili. Čak je i meni curnula balica od pomisli na prase na ražnju.
Koliko sam ja skapirao ta neka svinja koju nameravaju da peku je preživela prošli svinjokolj, jer je tad bila samo prasence, a u međuvremenu je narasla i postala baš prava sprska svinja. Nagrađivana svinja, i, na sajmu koji je navodno evropski, i pre neki dan na nekom sajmu koji je baš srpski.

Srpski SpCijalitet - prase na ražnju

Meni je svejedno da li je svinja nagrađivana ili ne, samo da konačno zarijem svoje zube u neko meso, a da nije u pitanju đačka pašteta od 50 grama na kilo ‘leba. Tanko mazano. Muka mi je i od nje i od krompira.

A možda i onda tata prestane da nabija na kurac televizor, mada sumnjam.

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti