Seks i grad, njena najbolja drugarica i Dan mrmota

4 years ago by in Jebačina, Priroda i društvo

 

Dok ne dođu blistava vremena svršene tranzicije i vaspostavljenjog sitema globalizacije, nemam drugu opciju nego da pišem o muško-ženskim odnosima.

Otkrio sam gde je ključ velike tajne „najboljih drugarica“ (Onih što kače slike onih baba kako sede i čukaju lap top sa komentarom ispod „ovako ćemo i mi isto za sto godina . .  hihihih cmok ♥ . . “ bljuc bljuc proser), i kakve veze taj ključ ima sa filmom Dan mrmota.

Elem, pre ili kasnije u životu prosečnog muškarca dogodi se da uđe u vezu sa devojkom koja ima „najbolju drugaricu“. Njena „najbolja drugarica“ u figurativnom smislu nije više od sestre; ona je više i od sestre, i od oca, i majke, drugarice, religije, glupe ženske serije na Foksu, cipela i tašni, jednostavno, ona je više od svega što je jednoj ženi bitno. Biti u vezi sa devojkom koja ima takvu najbolju drugaricu kod prosečnog muškarca stvara osećaj da nije u vezi sa tom devojkom, ne stvara čak ni osećaj da nije u vezi sa njom i njenom drugaricom (jer nema ništa od trojke, pošto su one hetero), nego stvara osećaj da sedi na tribinama sa kojih može da posmatra to divno prijateljstvo između njih dve, ali iz VIP lože.
Kad istopolni brakovi budu dozvoljeni u našoj zemlji ipak se neće udati jedna za drugu, jer je brak obično skrnavljenje tako uzvišenog odnosa kao što one imaju.

Posmatrajući neko vreme takav odnos iz VIP lože, shvatio sam u kome delu mi muškarci, obični smrtnici padamo u takmičenju sa njenom najboljom drugaricom, gde je biološki ključ te deformacije, i na kraju krajeva kakve to sve veze ima sa filmom Dan Mrmota.
Na primer, ti ne možeš da shvatiš kako to da, one odu na kafu, ostanu na toj kafi par sati, pre toga su još par sati bile u šopingu bez kupovine (omiljen ženski sport, šoping ali samo gledanje), a isto to su radile i juče i prekjuče i u sredu, i utorak, i prošlog meseca, godine, veka, oduvek. I sada je konačno došla kod tebe, drugarica je otišla kod svog dečka, a ti dečački radostan krećeš da joj objašnjavaš kako je danas na sims ispod tvog prozora sleteo golub i kako si ga nahranio. Radiš to onako dečački iskreno, ushićeno, bar pola minuta, kad ona uzima svoj telefon i zove „lepšu polovinu“, da joj naravno sva ushićena ispriča kako je došla kod tebe i kako si joj ispričao kako ti je golub sleteo na sims, i kako si ga nahranio, i kako one čizme sa visokom štiklom, što su gledale danas ipak ne bi išle uz onu sivu rolku, nego one što su gledale juče sa ravnom petom, a kako će danas biti ona epizoda Seks i grada kad je Samanta išla sa Ričardom na večeru i nosila onu crvenu lakiranu tašnicu što liči na onu tašnicu što su u utorak gledale na rasprodaji . . i bla blabla bla . . hihih . . kikiki .
Kad su zajedno na zaklapaju usta, malopre su se rastale i opet, posle nekoliko sati provedenih zajedno, nisu rekle sve što su imale. Išle su u vrtić zajedno i od tada su najbolje drugarice, sedele su zajedno u klupi u školi, i osnovnoj i srednjoj i jedina misao koja tebi prolazi kroz glavu jeste, da muškarci tako prepričavaju sve što im je svakog trenutka u životu prošlo pred očima, ne bi toliko razgovarali.

Stvar koja me je kao Njutna jabuka osvestila da shvatim u čemu je problem, jeste gledanje na to što se njih dve znaju čitav život, provode više vremena zajedno nego same sa sobom, a nemaju pojma same i sebi i jedna o drugoj, i svaki put se iznova iznenade i čude stvarima koje stalno rade. Na primer:

– jao, od kad ti piješ slatku kafu?

– pobogu, pa oduvek

– nije tačno, ti nikad nisi pila slatku kafu

– nije uvek sam pila slatku kafu

onda dva dana kasnije:

– jao, od kad ti piješ kafu bez šećera?

– pobogu, pa oduvek

– nije tačno, ti si uvek pila kafu sa šećerom

– nije uvek sam pila gorku kafu

još dva dana kasnije

– jao, od kad ti piješ slatku kafu?

– pobogu, pa oduvek

– nije tačno, ti nikad nisi pila slatku kafu

nije uvek sam pila slatku kafu

i tako dalje i dalje i dalje. Gledajući to shvatio sam da u ženama kao što postoji ona čuvena G tačka, postoji i neko Reset dugme, koje najpre radi na frekvenciju glasa njene najbolje drugarice. Otprilike svakog dana verovatno nesvesno, kao što dišu vazduh one pritisnu jedna drugoj to dugme i iznova se oduševe istim stvarima.
To saznanje mi je pomoglo da sagledam film target=“_blank“>Dan mrmota iz drugačijeg ugla.
Svi misle da se film završio tako što je novi dan počeo tek kada je Marej sobalio Endi Mekdauel, i započeo sa njom ljubavnu romansu, međutim to nije tako. Sada mi je jasno, da se Bil Marej i dalje iznova i iznova budi u Danu mrmota, jer nema to reset dugme, a za Endi Mekdauel je i onako sve bilo kako treba i svaki novi isti dan je bio nov doživljaj, i u vreme dok je Bil Marej nije sobalio, i verovatno u vreme posle toga.

 

Oh Keri, učini da svaki moj sledeći dan, bude Dan mrmota . .

 

P.S.
Znam sve, nemojte molim vas o muškarcima koji su isti takvi, kao ni o tome da nisu sve žene takve.

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti

63 Responses to “Seks i grad, njena najbolja drugarica i Dan mrmota”


Milica Maravic
19/11/2011

ee cek stani jos ti nesto nisam rekla (posle 20 godina provedenih u istoj celiji).. ja imam neku gresku u sistemu posto me ovo jednako nervira ko i tebe a jos uvek sam zensko.

Sanja Ignjatovic
19/11/2011

😀 Sa kakvim li se ribama ti družiš… ali kudoes zato što možeš, zato što ih iskreno voliš (očigledno) i zato što ti je stalo. Kako i ja imam Reset dugmence, kada ponovo budeš objavio tekst u kome možemo da se smejemo bivstvovanju ženske populacije u urbanim sredinama, ja ću ga pritisnuti i sa istim oduševljenjem ga čitati.

Dragana Matović
19/11/2011

kakvo proseravanje. umeš li ti i nečim inteligentnim da privučeš pažnju, ili ti je glupost jedino oružje?

Maja Tanaskovic Ex Sekulic
19/11/2011

Bome,bahato ti je ovo..Odoh da posaljem sms najboljoj prijateljici da ovo procita…@@ (Odmah)

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Glupost mi je postala jedino oružje . . konačno sam se uklopio u ovakve komentare

Milena Božović
19/11/2011

da vidimo kakvim ti "oružjem" raspolažeš??

Dragana Matović
19/11/2011

Amitz E. Dulniker ah, povredila sam te? i ništa bolje nisi umeo da smisliš od odgovora koji bi dao i mali Perica?

Milena Božović
19/11/2011

Dragana Matović ti nisi smislila ni takav

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Dragana Matović pa pazi, napisala si "kakvo proseravanje", a onda se pitaš da li sam se uvredio kada sam ti odgovorio da sam se srećan jer sam se svojim teksotom uklopio komentare sličnim ovom tvom, nisam uvredjen, morao bih na neki način da uvažavm tvoje mišljenje da bih mogao da se uvredim . . za sada nisi baš blistala . . nadam se da se ti nisi uvredila . .

Dragana Matović
19/11/2011

Amitz E. Dulniker ti, zasad, ne uvažavaš ni sopstvene tekstove, čim si konačno uspeo u pokušaju da se uklopiš u glupi komentar. zašto bi te, onda, iko čitao glupavog?

Željka Tičerić
19/11/2011

aaaaahahhahahahhahahahaha znam odakle ti inspiracija zete…razgovaracemo 🙂

Ивана Тимотијевић
19/11/2011

ume i ovaj amitz da lupi i ostane ziv . . . ali duhovit je, to ga spasava 😀

Tamara Golić
19/11/2011

Nemam ovakvu drugaricu :/
Ali znam dosta parova koji se ovako ponasaju 😀 sva sreca, samo ih znam 😀

Dragan Jankovic
19/11/2011

Dragana Matović to se i ja pitam. zašto uopšte čitaš i još komentarišeš?!

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Dragana Matović moje oči su konačno otvorene . . potrudiću se da sledeći tekst bude inteligentniji

Dragana Matović
19/11/2011

Dragan Jankovic zato što mislim da su mu neki tekstovi štetni i da šire mizoginiju.

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Dragana Matović daj mi neke smernice da ovako iz nehata ne bih pravio zlo

Darko Šćepanović
19/11/2011

m čini mi se da ću laprdavi ja biti jedini muškarac ovde osim tebe. Da, ovaj tip žena postoji ali gde ih nalaziš majke ti? Ovo je opis klasičnih guskica bez mogućnosti samim tim ni želje za bilo čime dubljim stoga slede ono opisano gore. Takve osobe jednostavno postoje ali su, bar meni, do te mere nezanimljive, eliminišem li eventualni vizuelni doživljaj, do te mere da sam se smorio samo čitajući ovo, mislim da na njih ne treba trošiti ni vreme ni reči a kamoli emocije koje se osećaju u ovom tekstu.

Darko Šćepanović
19/11/2011

Sve čini mi se da ću laprdavi ja biti jedini muškarac ovde osim tebe. Da, ovaj tip žena postoji ali gde ij nalaziš majke ti? Ovo je opis klasičnih guskica bez mogućnosti bilo kakve šire spoznaje samim tim ni želje za bilo čime dubljim stoga slede ono opisano gore. Takve osobe jednostavno postoje ali su, bar meni, do te mere nezanimljive, eliminišem li eventualni vizuelni doživljaj, do te mere da sam se smorio samo čitajući ovo, mislim da na njih ne treba trošiti ni vreme ni reči a kamoli emocije koje se osećaju u ovom tekstu.

Dragana Matović
19/11/2011

Amitz E. Dulniker mislim da sam ti ih već dala u tekstu o postovanju žena povodom borbe protiv raka dojke? izbegavanje uopštavanja i stereotipizacije žena? izbegavanje stavljanja akcenta na zajebavanje žena? a komentarisala sam i tekst o "estetskom dojmu žena" u tom vašem magazinu… valjalo bi to overiti.

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Dragana Matović hvala puno na objašnjenju, sad mi je jasnije zašto je vap prvi komentar stigao tako brzo i tako ostrašćeno . . ostao sam vam dužan očigledno neka silna izvinjenja zbog toga što ravnate besmislenu akciju sa tumorom dojke . . pa sad ponovo udri po tekstu . . umestzo da lepo ne čitate, kao što vam je Dragan predložio

Dragana Matović
19/11/2011

Amitz E. Dulniker naravno da sam tekst pročitala i podjednako je mizoginičan kao i prošli. podrugljiv je i širi stereotipe o ženama i njihovom prijateljstvu. specifično na tvoje tekstove reagujem jer je taj wonabi časopis sve popularniji, a vrlo je često površan i mizoginičan, uz poneki izuzetak. da si, opet, ti čitao moj prošli komentar, video bi da sam ti priznala duhovitost i besmislenost akcije na fejsu, ali sam ti istovremeno objasnila i pozadinu takvih akcija.

Amitz E. Dulniker
19/11/2011

Dragana Matović konkretne brojke što se tiče prevencije raka dojek kažu sledeće, kada na primer u takvu akciju krene b92 i ekipa, broj pregleda poraste za 20.000, kada tu akciju uradi Radoš Bajić kroz seriju Selo gori a baba se češlja broj pregleda poraste za 140.000, kada to ide kao akcija na fejsu nema ama baš nikakvog efekta . . što se Vonabi magazina tiče, siguran sam da ako malo bolje budete čitali tekstove tamo shvatićete da su moji tekstovi često samo reakcija na sve prisutniju agresiju ženskog literalnog izraza . . moji tekstovi, ako se ne čitaju zajapurenih očiju i sužene svesti vrlo često više krtikuju muškarce nego žene . . i uostalom hvala vam, ali imam pravo na svoj stav . . kao što vi imate prava na svoj

Dragan Jankovic
19/11/2011

Dragana Matović e, Tarzaniju ne diraj! Ona i nije namijenjena tebi i takvima. Takva kakva je, "površna i mizoginična" je idealna za njene čitaoce. Uvijek imaš Blic Žena ili nešto slično za svoju dušu. Uostalom, napravi blog (piši za wannabe magazine :)) i pljuj po čemu hoćeš, ovde samo smaraš.

Ivana Dojcinovic
19/11/2011

Milena Božović Draga jesam te zvala ono da ti ispricam? ili ..moram ponovo?

Dragana Matović
19/11/2011

Amitz E. Dulniker znači hiljade žena koje učestvuju u takvim akcijama na fejsu su pre glupe nego zastrašene? vonabi magazin, s vremena na vreme, ima neoprostivo mizoginične ispade u kojima se ni svešću širokom kao vasiona ne može čitati kritikovanje društva ili muškaraca. ako ste baš rešili (persiram jer i vi persirate meni) da inteligentno kritikujete društvo, to se ne radi osudom pojava čiju pozadinu ne poznajete, niti se trudite da je upoznate. žene koje se pirsinguju, briju obrve, imaju bubuljice i iskrzane krajeve kose za vas su neprihvatljive i od autora teksta osuđene. gde je tu kritikovanje društva i muškaraca? štaviše, ovde se radi o podržavanju nametnutog patrijarhalnog sistema, gde žena, zarad muškarca, mora da bude lepa ili je odbačena. da li znate da utičete na kreiranje svesti kod mladih? da li želite da kreirate takvu svest? ženski literarni izraz je agresivan? otkad? kako? zašto? to me zanima. a ne prosta tvrdnja u koju će većina poverovati jer ste je vi izneli mnipulativno duhovito. naravno da imate pravo na stav. moje komentarisanje vašeg teksta počelo je uvredom, jer ni ja u njemu nisam videla ništa više do uvredu…

Dragana Matović
19/11/2011

Dragan Jankovic blic žena je, zapravo, domet vonabi magazina. u drugom pakovanju i u drugom obliku, ali jeste. opet, cenim ja humor, čak i kad je mizoginičan. autorovu inteligenciju napala sam jer zajebava isključivo žene. da tu ima promišljenosti i satire, ovo bi mesto vrvelo od zajebavanja sviju… zajebavati samo žene nije duhovito, već jadno. eto, nadam se da sam pomogla da vas čita i druga publika osim površne. pozdrav

Ovo mi se svidja. 😀

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović Kako to mislite "žene nisu agresivne"? Evo baš pre neki dan moja drugarica je prebila dečka.
Jesmo agresivne, nego šta smo!
Drugo, mene baš zanima kako vi tačno doživljavate ovog autora. Kao "optimistu" ili kao "pesimistu"?
Po ovome što on piše , nama ženama nema spasa.

Portos Mladji
19/11/2011

A i prizno je da zna bolje od toga. 🙂

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević e gde sam ja napisala da "žene nisu agresivne"? Tražila sam argumente za autorovu tvrdnju. na pamet mi ne bi palo da uopštavam tvrdnju o agresivnosti na sve žene. da li si ti prebila dečka ili tvoja drugarica? ako nisi ti, zašto agresivnost prihvataš kao svoju karakteristiku i još je povezuješ sa svojim polom/rodom? ne doživljavam ovog autora, jer nema dubinu u tekstovima koju tražim, niti pogađa suštinu društvenih pojava i događaja, tj. njihove uzroke. samo posledice, a to je, već, svima vidljivo. na kraju, tebe, katarina, smatram žrtvom ovog teksta jer si, bez ikakvog razloga, sebe svrstala u "agresivne žene" i još me pitaš da zaključujem o spasu žena na osnovu nekog tamo teksta, na nekom tamo fejsbuku…

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović "ženski literarni izraz je agresivan? otkad? kako? zašto? to me zanima" vaše reči.
Jasno sam napisala sve. Nisam nikoga prebila.
Dalje, zašto mene žrtvom? Mislim, mene niko nije prebio. Niti pokušao tako nešto. Ne znam zašto mene vidite kao žrtvu. Zbog čega?

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević dakle, iz citata se vidi da od autora tražim uzroke, a ne posledice koje on vidi, i koje nisu nužno istinite (zato i tražim dokaze). nisam rekla da žene nisu agresivne. tebe vidim kao žrtvu jer si poverovala u ovaj tekst, i drago mi je što si se javila jer je to dokaz mog smaranja ovde. ja upravo i protestvujem protiv uopštavanja i stereotipizacije na osnovu pola/roda. tvoja drugarica je bila agresivna, ne ti. ti si opet prihvatila agresiju ("jesmo, agresivne smo, nego šta smo!") kao svoju osobinu, samo zato što si ženskog pola. i mnoge druge osobine se na osnovu pola, svesno ili nesvesno, pripisuju ženama, a žene ih prihvataju kao svoje. malo zbog vaspitanja, malo jer nemaju izbora, malo jer žive u patrijarhalnom sistemu, malo jer je takav sistem utisnut u svest ljudi od davnina…

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović ja stvarno ne znam o kakvom patrijarhalnom sistemu govorite, mojoj kući ne postoji patrijarhat. Ali iskreno.
Drugo, na osnovu čega mislite da sam poverovala u tekst? Da li mislite da autor misli nešto ozbiljno ovim tekstom?
Treće , jeste pitali autora da li ima ženu/ devojku?
Četvrto, ako je patrijarhat jeste tako jak, kako mislite da dolazi do razvoda?
Peto, jeste vi psiholog?

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević parijarhalan sistem kod tebe postoji i toliko je jako uvrežen da se nesvesno svrstavaš u polni tabor na osnovu agresivnosti neke žene. ako autor ne misli ozbiljno -- zašto si dala ozbiljan primer svoje drugarice? i treće -- možda zvučim kao psiholog, ali to nisam. niti imam mnogo više godina od tebe da bi mi persirala.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević a razvod kao dokaz nepostojanja patrijarhata je, izvinjavam se, ali smešan argument.

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović dala sam primer jer se to jeste desilo i jesu žene agresivne.
Niste mi dogovorili na 3. i 4. pitanje.
Odakle znate koliko godina imam?
Ako niste psiholog kako možete onda da zaključite šta se dešava u mojoj kući?
Mislila sam da se polovi utvrdjuju odmah po rodjenju. Nema potrebe da se naknadno svrstavamo.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević ne vidim relevantnost za ovu diskusiju u tome ima li autor devojku ili ne. ne interesuje me njegov lični život. niti mislim da je mizoginičan. samo mislim da ide lakšim putem osuđivanja posledice, umesto traženja uzroka. i da se ne ponavljamo -- ne znam ni koliko imaš godina, ali ja sam u trećoj deceniji života i ne treba da mi persiraš. ne zaključujem šta se dešava u tvojoj kući, zaključujem o sistemu. nema kuće van sistema. a pol nije jedini kriterijum identifikacije naših ličnosti. ako je jedna žena agresivna, nisu sve. nije čak ni većina. isto važi i za muškarce i agresivnost uopšte ne zavisi od pola. stereotipizacija polova produkt je patrijarhalnog društva.

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović U trećoj? ja sam u 4 deceniji, i onda TI meni treba da persiraš. Na osnovu ove irelevantne činjenice završavamo raspravu , jer su tvoje pretpostavke sve zanovane na pogrešnim startnim linijama.
Kod mene u kući je sledeći sistem :ravnopravnost. I to ona o kojoj mnogi sanjaju. Ali to je nešto što mnogii ne mogu da dostignu. Za to je potrebno dvoje ljudi.
" stereotipizacija polova produkt je patrijarhalnog društva." -pretpostavljam da ti još uvek živiš u istom.
Za razliku od tebe ja volim muškarce. I smatram da su žene histerične.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević i ja volim muškarce, i ne smatram da su žene histerične. zato što ih smatram ravnopravnim. 🙂 ako sebe smatraš histeričnom i agresivnom zato što si žena, onda malo ljubavi prema sebi imaš… To objašnjava činjenicu da si pomislila da je ovo rasprava o stanju u tvojoj kući a ne o tekstovima na ovom mestu. 🙂 pozdrav za vas

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević a ako mnogi sanjaju o nečemu što ti imaš, možda bi bilo lepo da doprineseš da i drugi imaju što i ti?

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović još uvek se baviš psihologijom?
Ništa ovde nisam rekla o sebi već sve vreme pričam o tebi.
AL pretpostavljam da nisi čula za funkcionalnu pismenost pa ti ne zameram.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević najbolje je da sve završimo ovde, pre nego što utvrdimo da su sve žene osim agresivne i histerične, i funkcionalno nepismene… 🙂 inače izjava "smatram žene histeričnim" funkcionalna je definicija mizoginije. u ptarijarhalnom društvu, gde je žena ženi primorana da bude konkurencija u borbi za mušku naklonost, mizoginična žena je česta pojava.

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović kao i kvazi psiholozi i sociolozi.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević ja nigde nisam tvrdila da sam psiholog ili sociolog. 🙂

Katarina Vranješević
19/11/2011

Dragana Matović Sreća pa stvarno nisi ništa od ta dva.

Dragana Matović
19/11/2011

Katarina Vranješević inače bih bila mizoginična žena koja sve žene smatra histeričnim? 🙂

Komšinica Zdravka
19/11/2011

Dragana pozdrav od mene i sve se slažem!

Marko Brocic
20/11/2011

Ovaj tekstic bi ti bio potpun samo da si napisao da si dosao do prirodnog zakljucka da sa ovakvim zenama ne zelis da imas nista vise od seks kombinacije, a da svoje vreme i energiju zelis da potrosis na osobe koje to i zasluzuju.

devojke istina boli…

Yana Petrovic
20/11/2011

Ovo je opis mozda nekih devojcica iz osnovne skole! 🙂

Nevenka Nikolic
20/11/2011

Gde ih nalazi-slican se slicnom raduje

Darko Šćepanović
20/11/2011

Jano, na žalost ima i odraslih verovala ili ne. Nevenka ubode samo tako, baš sretoh dotičnog sinoć sa najširim osmehom odgovorio je da mu one uopšte nisu smor.

Yana Petrovic
20/11/2011

Darko, sve je moguce :). Bitno je da je on nama radostan i nasmejan! 🙂

Darko Šćepanović
21/11/2011

Ha ha ha to jeste no brine me pojava da je sve više ludih a ja sam sve više zbunjen.

Njima ne treba "reset" nego "turn of"!Ma hakuj ti to odmah! Shire se k'o virus!

Emir Veispahic
28/11/2011

Dragana Matović "ženski literarni izraz je agresivan? otkad? kako? zašto?"
Dragana, izvadite čepove iz ušiju, mi vas već sasvim dobro čujemo, nema potrebe za bu(r)kom.

Dragana Matović
28/11/2011

Emir Veispahic ja ne bučim. 🙂 štaviše, poslužila sam se istim literarnim sredstvom kao i amitz.

Ivan Stefanovic
29/11/2011

nikola ovaj covek nas dvojcu jedini razume!!:D

Ivan Stefanovic
29/11/2011

Golub je objasnio!! 😀 hahahahahahaha….

Kristina Stanek
17/03/2012

auuu pa sa kakvim si ti zenama okruzen hhahaah …menjaj dustvo 😉

Amitz E. Dulniker
18/03/2012

Kristina to mi je jedan od omiljenih komentara koji se iznova i iznova ponavljaju

Kristina Stanek
18/03/2012

pa onda si ti bas tvrdoglav 😛 🙂

Leave a Comment