Nije ORO nego dvoglavi ORO

4 years ago by in Protivprirodno društvo

 

Pred sobom je imala enigmatsku reviju Sfinga. Vodoravno u kockici stoji „Najveća ptica na svetu“ tri slova, poslednje slovo J. Graške znoja se skupljaju na čelu i kaplju pravo na nabreklu gornju usnu punu materijala od kojeg se prave „kese, kese, kese. . „. Mozak joj radi brže nego ikad, uskoro ide izbacivanje sa Farme, a ona se zainatila da bar nešto popuni u ukrštenim rečima.
Doduše neko je jutros malo popunjavao ukrštenicu, pa ne zna da li je to tačno. Tamo gde je poslednje slovo za največu pticu na svetu J vodoravno, ujedno je i prvo slovo za upit „Svetac, Krstitelj“, pa je neko upisao JOVAN.
Znači poslednje slovo za pticu je J, a možda i nije, možda je taj što je jutros popunjavao pogrešio što je upisao Jovan. Može da bude bilo koji svetac.

Briše znoj sa usne, boli je glava, špica za Farmu uveliko grokće, ona još brže razmišlja: „najveća ptica na svetu, najveća ptica na svetu, najveća . . Soko . . Vrana . . šta znam . .“ blokada, ne ide, kreće da spušta ukrštenicu, a onda joj odjednom prolazi kroz glavu rešenje: ORO! Je-bo-te ORO! Upisuje ORO, prepravlja  ono J u O, sad stoji pod „svetac, Krstitelj“ OOVAN.

Počinje Farma, tiho izusti: „Jebo te koje muke s ovim ukrštenim rečima, kapiram da su ovde pogrešili. Stalno greše, nijedna ukrštenica ne može da se reši do kraja.“  – zatim viče majku u kujni – Mama, počinje Farma! – Evo – Nego, mama je l’ ima neki svetac na O? Neki Otac nešto ili tako nekako? Čuješ mama? Ajde, počinje Farma.

Eto to joj je prošlo kroz glavu kad je onaj drski voditelj sa VIP 24 preslišavao oko toga, gde je ovo, gde je ono, kad je ovo, šta je ono…

Nego, imao sam ja na ovom blogu osvrte na to kako su srpski profesori debelo odgovorni za to što naši studeniti i studentice misle da je:

Hemijska oznaka za kiseonik H2O.
Prvi svetski rat počeo 1934.
Sfinga, pola žena, pola riba.

U duhu aktuelnih priča o štednji u državnom aparatu koje tako nesrećno prezentuju domaće vlasti, a pre nego što se posvetim odgovoru na pitanje koja je najveća ptica na svetu, moram da se osvrnem na jedan članak nekog tamo ekonomiste Mihaila Gajića, koji se bavi time koliko na godišnjem nivou košta obrazovanje jednog srpskog učenika osnovne škole.

Da vam ne bih sad u „sitna crevca“ objašnjavao, k’o što to radi gospodin Gajić u svom pisaniju, reći ću vam samo da jedan osnovac za potrebe svog školovanja godišnje potroši što državnih, što roditeljskih, cirka 173 850 dinara, ili ti, oko 1.520 evra.

Osam godina puta 1.520 evra je 12.160 evra (slovima; dvanaest hiljada jednu stotinu šezdeset evra.) ovu državu košta školovanje jednog osnovca.

Dakle, šta čovek može da kaže, kada nakon uloženog jednog FIAT-a 500L sa ful opremom (klima, koža, lamperija) i plaćenim porezom, neko ko je završio ne samo osnovnu, nego i srednju školu, izađe pred kamere, ili pred ukrštene reči i na pitanje:
„Koja je najveća ptica na svetu?“ odgovori sa – „ORO“

Naravno ORO je bio samo višnjica na torti, jer je u toj emisiji, na pitanje kad je počeo Prvi svetski rat Oro odgovorio – 1934. godine,  dok njena drugarica, kojoj na Fejsbuk profilu stoji da ide na Fakultet za državnu administraciju kao godinu u kojoj je počeo Prvi svetski rat licitira, ni manje ni više, nego – 1389.
Da je vide Naši pa dubiju boga u njoj što svetosavljohuli.

Prosto, da se nepristojnom čoveku tiho otme sa usana „Serem ti se i u državu i u državnu administraciju i obrazovni sistem i profesore i opanak i panaiju i pretke sa Urala, pa celu lozu Nemanjića i ostalih, te Mongolske huligane i Turske osvajače i ovu kontinentalnu klimu, te silikone, splavove, džipove strane proizvodnje i ostalo što gamiže po ovoj zemlji…“

Dok sam gledao snimak na kojem Mimi Oro Zivković VIP Starleta u pokušaju, odgovara na pitanja iz opšte kulture, razmišljao sam o tome kako je moguće da baš ništa ne zna.

Mislim, šta radi po ceo dan, kad baš nikad, nigde, nije ukačila, da je na primer, Kip slobode u Njujorku. Ono kao, vesti, kvizovi, filmovi, Armagdeoni, Četvrti julovi, Jeseni u Njujorku, kurci-palci, nešto je-bo-te.
U svakom filmu, ali, ama baš u svakom filmu, u kojem se dešava Smak sveta prvo strada Kip slobode, krupan kadar na onu glavudžu sa šiljcima koja uleće na Menhetn.

Ne mora da gleda Nešnal Džiografiks da bi to znala, pa, ti filmovi idu i na Pinku, između gađanja govnima na Farmi i lelekanja u Zvezdama Granda.

Doduše razumem devojčicu u njoj koja još uvek ne zna da Sfinga i Mala sirena nisu isto?
Odnosno Sfinga je onaj magazin sa ukrštenim rečima, a Mala sirena je pola žena, pola . . ovo što pita voditelj, nego je on izgleda pobrkao tu nešto.

Na kraju, kad prođeš kroz komentare ispod njenih slika na Fejsu na kojima se ona valja po nekom Lambordžiniju shvatiš da ih ima samo dve vrste, za ili protiv. „Objasnila“ ili „Oro“.
Nema tu mnogo mudrosti, bilo nam je dosadno, koga još zanima porez, investicije i sranja, daj nešto da se sprdamo, šerujemo i budemo pametniji od poznate ličnosti na tv-u.

Nemam neki pametan zaključak, ona verovatno hoće da se uda za fudbalera, da uradi još veće sise, da uđe na Farmu, a za to joj ne treba da zna kad je Gavrilo Princip ubio Ferdinanda. Jok.
Samo da bude spremna na to da će Zorica Marković da je ogovara dok hrani svinje, a ona pravi cigar-pauzu sa nekim folk reperom iza poljskog wc-a u centru srpskog univerzuma poznatom kao Lisović.

Zajednica bloga Amitza Dulnikera ti od srca želi sve najbolje Mimi, da uspeš, da uđeš na Farmu i ako bog da, svoje „fenove“ obraduješ nekim privatnim porno snimkom.

 

Objasnila!

Objasnila!

 

P. S. Najveća ptica na svetu je Noj, dok je najveća ptica koja leti Albatros.

Čisto da ne bude da čitaoci bloga Amitza Dulnikera ne znaju odgovor na to pitanj, ako ih ovih dana neko saleti na ulici dok pravi tv prilog, cedi suvu drenovinu iz Mimi Oro Živković afere, zarad još malo lajkova na svojoj tv stanici.

 

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti