I mi BBC za trku imamo

6 years ago by in Friške Vesti

Vest.

Britanska medijska kuća BBC, je juče objavila kako do 2017. godine planira da otpusti 2000 svojih radnika. Direktor ovog medijskog giganta Mark Tompson je rekao kao je to samo početak korenitih promena u radu kompanije. Ubuduće će se više ulagati u komedije i serije, a manje u tokšou proseravanja.
Ipak, otpuštanja su jedna od glavnih mera, kojom Britanska nacionalna medijska kuća planira da smanji rupčagu u svom budžetu, koja iznosi oko 2 milijarde funti godišnje. BBC će za isto toliko novca poštedeti poreske obveznike u Britaniji tokom ove krize.

Komentar

U našoj nacionalnoj medijskoj kući RTS-u nema takvih problema. Serije “duhovitog” sadržaja su odavno okosnica naše produkcije, a novac se nabavlja sa svih raspoloživih strana, od reklama, računa za struju, tužbi prema trećim licima, državnog budžeta, stranih fondacija i ostalih. Kao ganci na semaforu sa krpom u ruci, tako i svukud gde ima novca, neko iz RTS-a, traži, da mu se da, neka kinta. Milom ili silom.

Stoga i ne čudi što u sred najveće globalne ekonomske krize za poslednjih 80 godina, RTS jedini na svetu zapošljava još novih ljudi.

 

Da se upišaš od smeha

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti