KFOR kao Rimski legionari, Srbi kao Gali

6 years ago by in Friške Vesti, Sudbina, Svinjac (politika)

 

Danas, rano jutros, KFOR je krenuo u vojnu intervenciju razbijanja srpskih barikada na severu Kosova. Ima povređenih na obe strane, a KFOR napreduje, širi raščišćen prostor od barikada na putevima.

Srpska Kosovska realnost je kao iz stripa Renea Gošinija

Hrabar je srpski narod na barikadama na severu Kosova. Hrabar srpski narod ne dozvoljava KFOR-u da tek tako lako, bez borbe, probije njihove barikade na putevima. Hrabar je taj srpski sever Kosova kao ono galsko selo iz kojeg su potekli Asteriks i Obeliks. Pa kad izađu u svoju šumu, u lov na divlje veprove, i nalete na mrskog im nadmoćnog neprijatelja, udare bez razmišljanja po svakoj rimskoj barabi. Poslažu ih po okolnim brežuljcima, onako naglavačke zabodene u zemlju kao nojeve. I svi im se dive, i svi ih se plaše.

Nema taj srpski narod ni od koga pravu podršku, ni od ostalih Srba, ni od Rusa, a pogotovo ne od Evrope i Amera. Vikne neko, nekad, neku reč hvale i podrške, ali konkretnu im pomoć niko ne da, jer svi dobro znaju da je ta bitka odavno izgubljena. Više nije ni za kusur od te borbe ostalo, samo eto malo razonode radi, uzbuđenja i snažnih emocija za sve kraj malih i tankih ekrana i nekih novinskih strana. I tako Srbi na severu Kosova, kao ono Galsko selo iz stripa, sami protiv celog Rima, odolevaju. Bore se do poslednjeg.

I bili bi i heroji i najomiljeniji na svetu, samo, da žive u stripu Rene Gošinija, a ne u realnosti Balkana 21. veka.

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti