Kopirajter disleksičar

6 years ago by in Friške Vesti

 

Stojim danas u gradskom prevozu jer mi je automobil u komi, kod majstora na aparatima za održavanje života. Sutra se skuplja porodica pa da ga isključimo. Nego da ne smaram sa teškim temama, vozim se tako ničim izazvan i razgledam šta ima je l’ u tom javnom prevoznom sredstvu, kad ugledah da iznad prozora sa obe strane visi ko zna koliko plaćena reklama za neku banku ili osiguranje, jebem li ga, nije ni bitno.

Na reklami velikim slovima piše “Ovaj autobus dnevno preveze 5000 putnika”

Zaboravih da kažem najvažniju stvar – stojim u tramvaju.

Razmišljam dok se vozim, koliki retard moraš biti da u tramvaj okačiš pano na kojem piše “Ovaj autobus preveze 5000 putnika dnevno”? Zar nije bio neko bar od majstora, dok je šrafio reklamu iznad tog tramvajskog prozora da kaže “E glupo je ovo! Zar nismo mogli da imamo posebnu reklamu za tramvaj?”.

Bez zajebavanja, stvarno je l’ može neko da mi objasni ko radi u tim marketinškim agencijama?
Je l to po principu da se po novom Zakonu o radu, moraju zapošljavati osobe sa posebnim potrebama, neko za kopirajtera zaposlio disleksičara? Iskreno ne bi me čudilo, kad vidim ko su nam ljudi na odgovornim mestima, tako nešto bi se savršeno uklopilo u kolektivno ludilo.

Izlazim iz tramvaja i razmišljam, jebeš mi sve, ne bih im dao kamen na kupus u buretu da stave, a kamoli da ih platim da mi urade reklamu, nek je rade mojim neprijateljima. Ima ih, a i potrebna im je.

 

Znate onaj vic kad disleksičar pljačka banku? Ulazi , vadi utoku i kaže "Pare u vis, ruke na sto, ovo je pička, pljačka vam materina." - E taj vic je zabranjen u nekim našim marketinškim agencijama.

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti