U toku je hakerski napad Anonimusa na najvećeg internet provajdera na svetu, kompaniju GoDaddy

5 years ago by in Friške Vesti

 

Tokom ove večeri jedan Anonimus je organizovao i izvršio Deface i DDoS napad na najvećeg američkog hosting provajedera, kompaniju GoDaddy.

Napad je i dalje u toku, a admistratori i programeri kompanije GoDaddy vode rovovsku borbu za normalno funkcionisanje skoro 45 miliona web sajtova širom celog sveta.

Zvanični Tviter nalog Anonimusa se ogradio od napada, a odgovornost za njega je preuzeo Anonimus sa tviter nalogom @AnonymousOwn3r, na kojem je rekao da je to njegovo lično delo, a ne cele organizacije.

Objavljeni su standardni razlozi zbog kojeg se ovaj napad dogodio.

Anonimus je optužio kompaniju GoDaddy  da sarađuje sa američkom vladom koja pokušava da uspostavi kontrolu nad internetom.

Vlasnik ove kompanije je Bob Parsons američki biznismen koga često nazivaju carem domena, jer GoDaddy inc. uz povezane firme drži oko 40% ukupnog broja registrovanih .com / .net / .org domena.

GoDaddy  trenutno vredi oko milijardu dolara.

Pretnje Anonimusa da će oboriti sve servere kompanije GoDaddy traju još od decembra prošle godine kada je  Parsons podržao sporni zakon SOPA, kojim bi se američkoj vladi omogućilo da kontroliše internet.

Tokom večeri u trajanju od 40 minuta preko milion web sajtova na svetu je bilo nedostupno. Napad i dalje traje, pa je moguće da nekim web stranama ne možete da pristupite iz tog razloga.

Dosta običnih ljudi osuđuje ovaj napad jer mnogo običnih ljudi, blogera, malih firmi i portala koriste hosting GoDaddy-ija, tako da je večeras ovim napadom pored ovog hosting giganta oštećeno

i preko milion vlasnika različitih web sajtova širom sveta.

 

Danica Patrick najuspešnija vozačica trkačkih automobila u kategoriji IndyCar zaštitno je lice kompanije GoDaddy

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti