SENZACIONALNO: Video klip koji će vam pokazati zašto smo mi kurac od države

3 years ago by in Priroda i društvo

 

Krajem marta ove godine u British Musem-u u Londonu, otvorena je izložba posvećena gradovima Pompeja i Herakulanum koje je erupcija vulkana Vezuv, 79. godine naše ere ostavila konzervirane u vremenu ispod velike količine pepela.

U zapadnim zemljama postoji ta, nama neobjašnjiva, kutura odlaženja u ustanove od kulturnog značaja, kao što su pozorišta, galerije i muzeji. Država razume važnost tih ustanova, a oni koji upravljaju njima ne zavise od toga da li će Palma dobiti žirafu za svoj zološki vrtić, pa nemaju potrebu da zovu Betovena da svira kao predgrupa Seki Aleksić u nekom jagodinskom selu na manifestaciji koja objedinjuje svinjokolj, krsnu slavu  i kik boks turnir.

Sa druge strane u Srbiji ne postoji šansa da jedan dan imaš garažni bend, a da sledeći dan budeš svetska muzička senzacija, kao što je to slučaj na zapadu, ma kako talentovan i kreativan bio. A takvih je ovde u principu jako malo.

Ne, ovde si jedan dan kurac na biciklu, a drugi dan si takođe kurac na biciklu i tako si svaki dan kurac na biciklu, dok se ne učlaniš u neku partiju. Najbolje u G17 a.k.a URS a.k.a Beogradska inicijativa jer nemaju kadrove, ali seru kao da su izmisili točak i još se pri tom bave stvarima važnim za društvo, važnim za običnog čoveka, na primer, koliko toalet papira ima u školama da deca mogu da seru bez bojazni da će morati da cepaju svoje sveske ne bi li obrisali dupe, ako ih pritera tokom jednočasovnog štrajka jednog od 27 sindikata u prosveti. Sva ta briga je u teoriji, naravno.
Onda kad maskenbal URS-ovci osvoje svojih  5% glasova uglave se na vlast i nastave sa pljačuckanjem, a ti dobijaš šansu da sa bickila pređeš u službeno vozilo opštinske administracije, dok se ne nakradeš dovoljno da kupiš svoje.

Uh raspisah se, a samo sam hteo da vam kažem kako su British Museum i nove svetske muzičke zvezde, londonski bend Bastille, napravili sjajnu zajedničku akciju. S obzirom da je ova indi pop grupa nekoliko meseci pre izložbe snimila pesmu Pompeii koja je probila sve rekorde po prodaji za debitantski bend, a koja upravo govorio o gradu Pompeji, zapravo povezuje svet onda i sad, uprava muzeja je odlučila da ih pozove nekoliko dana pre zvaničnog otvaranja izložbe, da je u akustičnoj prostoriji bez instrumenata odsviraju.

I to zvuči savršeno.
Sva ona razlika između nas i njih, u kulturi, odnosu prema kulturi, razumevanju vremena u kojem se živi, spoju modernog i tradicionalnog, pa i u kvalitetu mladih muzičara koji postaju zvezde, razlika između Britiš Mjuziuma i one naše zgrade iza “Konja” što više niko i ne zna čemu služi i što se tu ne otvori neki fićuka, neki čil ili fenseraj staje samo u jednom videoklipu.

Ovom video klipu

Ovo je ona zgrada iza “Konja”, kažu da se tu nalazi Narodni muzej, mada više niko u Beogradu sa preciznošću ne može da tvrdi šta to tačno znači i čemu uopšte služi.

Taj neki lik kod koga se svi skupljaju i ta neka zgrada na kojoj će skele uskoro postati punoletne

Taj neki lik kod koga se svi skupljaju i ta neka zgrada na kojoj će skele uskoro postati punoletne

 

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti