E, do Kurca

3 years ago by in Protivprirodno društvo

Kad smo imali pet godina jedna od glavnih fora u našem društvu je bila da kao papagaji ponavljamo kako se na Ruskom kaže “Daj mi šibicu da zapalim cigaretu”, u našoj interpretaciji to je zvučalo “Daj mi pičku da zakurim” i tome smo mogli da se smejemo satima, doduše u originalnoj verziji je zvučalo malo drugačije (Дайте мне спичку,чтобы закурить сигарету), ali mi za to nismo mnogo marili.

Kad smo napunili šest godina ta fora je već bila izlizana i počeli smo da se bavimo nekim pametnijim stvarima.
I ne bih se toga ni setio da Austrija tako neoprezno nije na mesto šefa diplomatije izabrala čoveka po imenu Sebastijan Kurc . . hahahaha Kurc? Stvarno?
Hahahaha kako smešno . . pa kod nas kad se prezime Kurc menja po padežima nastane urnebesna zabava:

Nominativ – Ko? – Kurc

Genitiv – Od koga? – Od Kurca

Dativ – Kome? – Kurcu

Akuzativ – Koga? – Kurca

Vokativ – Kurče!

Instrumental – S kime? – S Kurcom

Lokativ – o kome, na kome, u kome? – O, na, u Kurcu

Duhovitost od pete godine nije nikad bila lakša, sada je dovoljno sačekati da Kurc nešto uradi, kaže, gostuje i da armija vrhunskih balkanskih novinara pokaže kako su beskrajno duhoviti. Krenula je trka ko će biti “duhovitiji” u promeni Sebastijanovog prezimena po padežima, u naslovima, video klipovima i tekstovima. Evo kao epidemija se šire razne varijante “Primio/la Kurca” “Otišao do Kurca” “Ručao s Kurcom” i slično.

hahahahahahahaha Kurc kako urnebesno . . novinari koji su se istakli u ovoj situaciji bi trebalo bi da budu nagrađeni tako što će dobiti stalno zaposlenje u Kekecu, Tik-Taku i sličnim novinama. Da pišu viceve.

Još kad bi Balkanadija znala da Kurc znači “kratak” na Nemačkom, zabavi nikad ne bi bilo kraja. Zamislite dozivanje u vokativu – Kurče! – a zvaničini simultani prevodilac viče – Kratki!
Umirem XD
Ludilo xixixixixix
Kradem!

Ceo Balkan mu se smeje . . xixixixixixixix

Koji si ti Kurc druže moj, evo ceo Balkan ti se smeje . . xixixixixixixix . .

 

Poluostrvo mamlaza.

 

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti