Za Dačića, naravno . .

3 years ago by in Svinjac (politika)

 

Iako sam svestan da u Srbiji nema neke poente razložiti politički stav bez mitingaških parola tipa “Ura za ovog i onog!” “Smrt ovima i onima!” ili “Dole ovaj ili onaj!”, te besomučnog prežvakavanja najnebitnijih tema, gafova i spinova dok se država i društvo davi u govnima, ovim tekstom ću pokušati da objasnim razliku između pravog korisnog političara i sve popularnijeg bukača iz mase.

Elem, poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama popularizovana je priča oko Saše Radulovića. Odjednom je postao trend da se glasa za bivšeg, zapravo još uvek aktuelnog Vučićevog ministra privrede. I to je u redu, Srbima je od vajkada promicala suština ispred nosa, dok se spinom masa obično ložila na to kako je kul i trendi, ako se zalepi priču za koju realno ne  poznaje i ne razume.

Dakle, Radulović je ministar koji je pre nekoliko meseci dobrovoljno pristao da bude imenovan u aktuelnu vladu od strane PPV Aleksandra Vučića, a koji je posle tri meseca saopštio kako ga taj isti Vučić koči u reformama, da bi još koji mesec kasnije napravio sopstvenu političku opciju i izašao na aktuelne izbore.
Politika za koju se navodno zalaže Radulović je izvorna politika LDP-a i u tom smislu ja je potpuno podržavam.
Efikasna i jeftina državna  uprava, olakšice za privredu i one koji stvarno žele nešto da rade i uskraćivanje podrške lopovima i neradnicima koji su okoštali u državnim i javnim preduzećima.
Međutim, Radulović je naišao na prepreke u sprovođenju takve politike.
Ko bi rekao?
Srbija je sama po sebi prepreka, sve u Srbiji je teško, a politika rešavanja problema je pre svega dugotrajan proces i stvar mogućeg, a ne spisak lepih želja.
Uspeh politike se ogleda u tome da izgurate reforme uprkos svim preprekama, a ne da posle dva meseca kažete “Oni me koče!” dignete se u vazduh i svojih jedan i po posto podrške poduprete beslovesnom pričom o trojci u poslednjoj sekundi.

Da li je potrebno da vam kažem da li će Radulović ikada imati bolju šansu da sprovede tu politiku u delo od ove koju je imao u proteklih godinu dana?
Neće.
Neće, jer takve reforme ne mogu dobiti podršku naroda, jer su suviše teške za razumeti i proživeti. Takve reforme može sprovesti samo neko ko ima bezuslovnu podršku i poverenje naroda, a to Radulović nije, niti će biti.
Da ne idem sa pričom o tome kako Radulović neće preći cenzus, samo ću reći da u slučaju da ga ne pređe, svi njegovi glasovi će upravo otići onima protiv kojih se navodno njegovi glasači zalažu.

 

Ja ću uprkos besmislenom internet trendu glasati za Ivicu Dačića.

Zašto?
Zato što je on za razliku od Radulovića upravo uradio ono što je suštinski važno da naši državnici rade. Rešio je najveći problem koji je Srbija imala u protekli 70 godina.

Dačić je strpljivo, skoro dvadesetogodišnjim političkim delovanjem konačno došao u poziciju da uradi nešto dobro za Srbiju, i kada mu se ta prilika ukazala, on je uradio ono što se očekuje od državnika.
Seo je za pregovarački sto sa Hašimom Tačijem i time ne samo da je odblokirao više od deset godina blokiran put ka Evropskoj uniji, nego je odblokirao i zapetljane odnose u regionu.

To je posao političara, da rešavaju probleme i to, prvo najveće, a ne moram da vam objašnjavam da je u tom smislu problem Kosova i Evropskih integracija najveći problem koji je Srbija imala do pre samo godinu i po dana, pa onda sve manje i manje.

Dačić može da vam se dopada ili da vam se ne dopada, ja sam toliko puta pisao protiv njega, ali on je za Srbiju uradio ono što proteklih 15 godina ni jedan političar nije smeo čak ni da izusti javno, a kamoli da uradi.

Moram da priznam da je on jedini čovek koji je položio prvi ispit za srpskog državnika od Đinđića na ovamo. On jedini koji na ovim izborima zasluženo može da kaže “Idemo dalje…”

Seo sa Zmijom i oslobodio Srbiju

Seo sa Zmijom i oslobodio Srbiju

Na žalost u Srbiji je pravilo da se najviše cene najveće galamdžije, bilo da viču sa bine ili sa društvenih mreža, dokle god se ovaj narod ne opismeni da počne da razlikuje bitno od nebitnog, da sortira državne probleme po važnosti i da ceni učinak, Srbija neće moći da krene napred.

 

 

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti