U stvari . .

3 years ago by in O ljubavi

Danas sam skoro svaku drugu devojku na ulici umalo zaustavio misleći da si ti.
A to su u stvari sve bile neke druge devojke, a ne ti.

Onda sam pomisllio da te moja podsvest priziva, ili da tvoja podsvest priziva mene, a u stvari istina je da su devojke konačno shvatile tvoj fazon od pre nekoliko godina i sve počele da te kopiraju iako te nikad nisu upoznale.

Popodne sam sam sedeo u kolima i kroz kišom zamagljeni vetrobran gledao u Dunav, razmišljao o ljubavi, u stvari mislio sam o tebi i o sebi. U stvari o nama.

O tome kako si me u prodavnici uvek pitala, “je l’ imamo kafe kući, je l imamo ovo, je l imamo ono?”, a mi u stvari nismo ni živeli zajedno, ti si imala svoju kuću i ja sam imao svoju kuću, al smo sve te male stvari svaki dan radili zajedno.

I onda kad bi ti završila svoj posao i ja završio svoj posao, otišli bismo na Kej da jedemo onaj italijanski sladoled i da pričamo o našim ljubavnim problemima, a u stvari mi smo bili taj naš ljubavni problem.

A kad odemo kod tvoje braće na selo, pa me oni zovu “Zete” a mi smo u fazonu “ne, mi smo samo drugovi”, a u stvari i ti i ja znamo da to nije istina i da oni to sve razumeju bolje nego što ih mi lažemo.
U stvari bolje su nas razumeli nego što smo mi lagali sebe.

U stvari da smo mi to sve onako pošteno i iskreno priznali sami sebi onda bi nas verovatno uhvatila panika i nikad ne bismo ni došli do tog italijanskog sladoleda na Keju.

I onda bismo samo zavirivali jedno drugom u telefon i ljubomorisali i nikad ne bismo svaki drugi vikend išli kod tvoje braće na selo da nas gledaju kao dva idiota, niti bi me oni zvali “Zete”, niti bismo provodili po ceo dan zajedno kao da ništa drugo ne postoji na svetu i ne bismo išli na proslave i rođendane kod rodbine, niti bi nas svi gledali ispod oka kao da smo im nešto sumnjivi, niti bi mi danas svaka druga devojka ličila na tebe . . I kad čovek realno pogleda, mi nismo bili ništa, a u stvari, ja sam bio tvoj čovek i ti si bila moja žena.

I dok sam večeras sedeo ispred kuće, misleći o tome šta ću ti napisati noćas, sinulo mi je, setio sam se da je Sanja pisala o tome da Mars i Venera  nešto rade ovih dana pa se zato ja tako oseć . .

. . u stvari samo sam hteo da ti kažem da mi nedostaješ.

 

 

 

.

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti