Poštovani Filipe Vukša validiraj svoju kartu i ne čačkaj ništa oko autobusa

3 years ago by in Protivprirodno društvo

Ne znam je l se sećate onog malog Filipa Vukše što ide po Beogradu prijavljuje nesavesne državne službenike, slika bušne autobuse, obeležava noćne linije, popravlja autobuska stajališta, bez da ga neko plaća, nagrađuje ili ucenjuje?

E, baš taj Vukša ovih dana mora da plati 600 evra kazne gradskom Sekretarijatu za saobraćaj, zato što je sredio tamo neko autobusko stajalište GSP Beograda u Ustaničkoj ulici.
Jeste, baš tako, došao dečko sa svojom ekipom, očistio, ofarbao, sredio stajalište, odštampao i okačio red vožnje, trase autobuskih linija, sredio kante i mesto za novine i bap! Kazna od 600 jura.
Kako zašto?
Pa zato što je koristio grb grada Beograda, a nikog nije pitao da li sme. A svi mi dobro znamo da je vlasnik grba grada gradski Sekretarijat za saobraćaj. I pošto je to je njihov grb, a ne grb svih Beograđana oni ne vole da se isti koristi na uređenim autobuskim stajališitma.
Kvari im imidž gradskog prevoza. A taj red vožnje ili još gore mapa trasa autobuskog prevoza samo dodatno zbunjuje i ovako polulude putnike od hipnotičke BusPlus mantre “Poštovani putnici validirajte svoje karte”.

Dakle, grb Beograda može da stoji samo na onim stajalištima na kojima može da se dobije Ebola, ili bar Kolera. Kuga, eventualno. Na kojima nema mape niti reda vožnje, a po mogućnosti ni table na kojoj pišu koji autobusi tu staju. Najdraža stajališta gradskog Sekretarijata su u minimalističkom stilu, šljunkovito proširenje puta (po mogućnosti opasno po život) i zelena šipka sa koje je otkinuto sve što može ukazati na to da ona ima veze sa javnim prevozom u Beogradu.

E da, kad smo kod grba grada Beograda mora da se napomenem, da što se tog istog Sekretarijata tiče njega može da koristi fantomska banditska firma Apeks na svom proizvodu pod imenom BusPlus.

Da je Vukša pametan, ko što nije, pa da je sa drugarima za tih 600 jura što će sad da plati kaznu, otvorio firmu, konkurisao kod tog Sekretarijata da uzme masnih 9% procenata i organizuje naplatu karta u beogradskom javnom prevozu umesto što kupuje kantice farbe i četke da sređuje stajališta, pa da on organizuje batinanje putnika, zastoje u saobraćaju, pshičko iživljavanje i nad onima koji plaćaju kartu i nad onima koji je ne plaćaju putem svojih validatora, ne bi imao nikakvih problema.

I gradska vlast i Sekretarijat bi uredno stajali iza njega. Bilo bi para i za njega i za drugare, a što da ne, i za ekipu sa vlast. I svi bi bili zadovoljni. I grb Beograda bi mogao da koristi slobodno.
Ovako, samo pravi probleme.

Mislim, u pravu su ovi čačkači nosa u državnoj administraciji – Dečko bre nije normalan! I treba da plati kaznu. Sledeći put u zatvor da ide.

Te mape, te red vožnje, borjevi linija, čiste šipke, ne znam . . Vukša i njegova banda samo zbunjuju putnike gradskog prevoza u Beogradu.

Te mape, te red vožnje, brojevi linija, čiste šipke, ne znam . . Vukša i njegova banda samo zbunjuju putnike gradskog prevoza u Beogradu, koji vole stočni pristup uslugama koji na primer ima udruga Apeks.

 

Sad bih vam ja rekao da bi bilo kul da nekako pomognemo Filipu, da malo protestujemo, da skupimo lovu za kaznu, ili da bar zatrpamo gradsku upravu protestnim imejlovima, ali jok.
Bole nas kurac.
Karta mora da se plaća, a mi gledamo svoja posla.
Rešiće to ovaj klinac sam, uostalom kao i sve ostalo u ovom gradu.

 

.

Lasno je tuđim penisom gloginje mlatiti